Spaghetti Haselnuss-Bolognese

Spaghetti Haselnuss-Bolognese

4.2 89 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Haselnüsse, mit oder ohne Haut
    150 g
    150 g Walnüsse, geschält
  • Knoblauchzehen
    2
  • Tomatenpüree
    1 EL
  • Lauch in Stücken (3 cm)
    150 g
  • italienische Kräuter, getrocknet
    3 EL
    3 EL Herbes de Provence, getrocknet
  • Passierte Tomaten
    800 g
  • Wasser
    100 g
  • Zucker
    2 Prisen
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    4 Prisen
  • Wasser
    4 l
  • Salz
    1 ½ EL
  • Spaghetti
    600 g
    600 g Teigwaren, nach Wahl
  • Basilikum, frisch (ca. 20 g),
    Blätter abgezupft, grob zerhackt oder zerzupft
    1 Bund
  • Parmesan, gerieben (siehe Tipp)
    60 g
    10 g Hefeflocken

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 784.8 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 1098.8 kJ / 262.6 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...