Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g Haselnüsse, mit oder ohne Haut
lub 150 g Walnüsse, geschält - 2 Knoblauchzehen
- 1 EL Tomatenpüree
- 150 g Lauch, in Stücken (3 cm)
-
3
EL italienische Kräuter, getrocknet
lub 3 EL Herbes de Provence, getrocknet - 800 g Passierte Tomaten
- 100 g Wasser
- 2 Prisen Zucker
- 1 TL Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 4 l Wasser
- 1 ½ EL Salz
-
600
g Spaghetti
lub 600 g Teigwaren nach Wahl -
1
Bund Basilikum, frisch (ca. 20 g),
Blätter abgezupft, grob zerhackt oder zerzupft -
60
g Parmesan, gerieben (siehe Tipp)
lub 10 g Hefeflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1098.8 kJ / 262.6 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 784.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignon-Kartoffeleintopf
1 Std.
Lauch-Penne-Pot
30 Min
Linsen-Tomateneintopf
1 Std. 30 Min
Knoblauch-Kartoffel-Tätschli
45 Min
Lauch-Käsewähe
1 Std. 5 Min
Gemüsesuppe mit Rollgerste
1 Std. 15 Min
Linguine mit Zitronen-Kräuter-Pesto
25min
Linsen-Reis mit gebratenen Zwiebeln
45 Min
Mango-Joghurt-Glace
12 Std.
Gemüse-Korma
55 Min
Weisse Bohnen-Eintopf mit Fenchel und Salsiccia
55 Min
Peperoni-Risotto
35 Min