Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g Haselnüsse, mit oder ohne Haut
lub 150 g Walnüsse, geschält - 2 Knoblauchzehen
- 1 EL Tomatenpüree
- 150 g Lauch, in Stücken (3 cm)
-
3
EL italienische Kräuter, getrocknet
lub 3 EL Herbes de Provence, getrocknet - 800 g Passierte Tomaten
- 100 g Wasser
- 2 Prisen Zucker
- 1 TL Salz
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 4 l Wasser
- 1 ½ EL Salz
-
600
g Spaghetti
lub 600 g Teigwaren nach Wahl -
1
Bund Basilikum, frisch (ca. 20 g),
Blätter abgezupft, grob zerhackt oder zerzupft -
60
g Parmesan, gerieben (siehe Tipp)
lub 10 g Hefeflocken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1098.8 kJ / 262.6 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 784.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ofen-Käseschnitte
35min
Linsen-Lasagne
2h
Gemüse-Korma
55min
Gemüse-Couscous-Strudel mit Joghurtsauce
50min
Chana Masala
45min
Süsskartoffel-Tomatensuppe mit Curry-Croûtons
40min
Gemüse-Tomatenreis mit Bohnen
35min
Linsendal (2 Portionen)
35min
Tomatenrisotto mit Basilikum
30min
Spaghetti Blumenkohl-Bolognese
45min
Gnocchi-Gratin mit Lauch
50min
Knoblauch-Kartoffel-Tätschli
45min