Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g de cassonade
- 2 c. à soupe de farine tout usage, et un peu plus pour saupoudrer
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 œuf de gros calibre
- 225 g de crème à fouetter, 33-35% de m.g.
-
270
g de pâte à tarte fait maison (voir conseil)
lub 1 de pâte à tarte, achetée dans le commerce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1520.5 kJ / 363.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 174.2 mg
Alternatywne przepisy
Mayonnaise bistro
5min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1u. 50min
Shortcake canadien aux fraises
30 min
Soupe aux pois
2 Std. 10 Min
Salsa à la mexicaine
1h 25 min
Pâté chinois
1h 30min
Tarte aux pacanes à l'érable
1h 15 min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55 min
Fèves au lard au sirop d'érable
31h 5min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10min
Gâteau Aloha aux carottes
1h 20 min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10min