Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre non salé coupé en morceaux, plus un supplément pour beurrer
- 300 g de lait
-
2
c. à thé de levure instantanée sèche
lub 20 g de levure fraîche, émiettée - 20 - 60 g de sucre, au goût
- 550 g de farine tout usage
- 1 ½ c. à thé de sel
- 1 œuf, légèrement battu pour le glaçage
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 390.5 kJ / 93.3 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124.3 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits chocolatés au beurre
1sa
Focaccia aromatisé aux flocons de sel de mer (TM5/6 Metric)
1 Std. 40 Min
Biscuits au pain d'épice au chocolat (métrique)
2 godz. 15 min
Sorbet aux fruits (TM6 Metric)
5 dk
Risotto au parmesan (TM6 Métrique)
30 dk
Pain artisanal (Betty) Métrique
4h 35min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4h 40min
Soupe aux pois
2h 10min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55 dk
Salade de brocolis avec poivrons rouges et noix de pin (TM5/6 Metric)
10 dk
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10 dk
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1sa