Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 140 g de beurre non salé, en cubes
- 1 œuf de gros calibre
- 2 jaunes d'œufs, de gros calibre
- 225 g de chocolat noir, en morceaux
- 255 g de farine tout usage
- ½ c. à thé de sel
- 1 c. à thé de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 592.5 kJ / 141.6 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 44.4 mg
Alternatywne przepisy
Crème dessert à l’érable
20min
Gâteau Aloha aux carottes
1 Std. 20 Min
Biscuits au pain d'épice au chocolat (métrique)
2h 15min
Fudge rapide au chocolat et aux amandes
2h 15min
Barres Nanaimo
3小时 5 分钟
Tarte au sucre
45min
Pain au lait (TM5/6 Metric)
2h 20 min
Pains briochés à la cannelle
3小时 45 分钟
Pain artisanal (Betty) Métrique
4 godz. 35 min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4h 40min
Pâté chinois
1 Std. 30 Min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55min