Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao, cassé en morceaux
- 50 g de cacao en poudre (toutes sortes)
- 400 g de lait
- 200 g de crème
- 150 g de sucre
- 4 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 min
Mayonnaise bistro
5 min
Crème glacée double vanille
12h
Pain de mie
3 Std.
Gâteau à la mousse matcha
5 Std.
Poulet au miel et au sésame (Hestan Cue™)
1 godz.
Glace à la vanille
12h
Yogourt nature
12h
Caramels au beurre salé
1sa 45 dk
Tire d'érable sur glace pilée (Tire d'érable sur "neige")
30min
Baguettes au levain
15h
Soupe aux pois
2 Std. 10 Min