Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)

Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)

5.0 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 140 g de dattes dénoyautées
  • 1 ½ c. à thé de bicarbonate de soude
  • 170 g d'eau
  • beurre non salé pour beurrer
Sauce caramel
  • 60 g de beurre non salé coupé en morceaux
  • 60 g de sucre de canne complet non raffiné
  • 70 g de miel
  • 45 g de lait entier
  • 15 g de jus de clémentine
    1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
Poudings au caramel anglais
  • 45 g de beurre non salé coupé en morceaux
  • 100 g de sucre de canne complet non raffiné
  • 140 g de farine tout usage
  • ½ c. à thé de poudre à pâte
  • 1 œuf de gros calibre
  • 700 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 426.4 kcal / 1784.1 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 71.6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 380.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...