Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake
- 250 g de beurre, mou
- 250 g de farine
- 200 g de sucre
- 4 œufs
- 2 oranges, bio, uniquement le zeste râpé
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 pincée de sel
Le glaçage
- 50 g de sucre
- 80 g de jus d'orange
- 20 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1063 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 min
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35min
Gâteau à la carotte et au chocolat
1 Std. 25 Min
Cake au citron
1 Std. 5 Min
Cake aux baies
1h 15min
Cake à l'orange
1 Std.
Gâteau au yogourt
1 Std. 40 Min
Cake imbibé au citron
1 Std. 30 Min
Focaccia aux tomates
40min
Tarte aux pruneaux (2 portions)
55min
Tresse au beurre à 6 brins
2 Std. 35 Min
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min