
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cebuli przekrojonej na pół
- 100 g czerwonych buraków marynowanych, przekrojonych na pół, plus dodatkowo 2 łyżki zalewy (patrz wariant)
- 15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
- 500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
- 4 żółtka
- 5 g szczypiorku, świeżego posiekanego
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 214 kcal / 894 kJ
- Białko
- 31 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 623 mg