Urządzenia i Akcesoria
Migas z papryczkami Padrón
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
12 porcji
Składniki
-
500 g bułek lekko czerstwych, pokrojonych na 4-5 cm kawałki
-
70 g wody
-
100 g oliwy z oliwek
-
8 ząbków czosnku
-
120 g kostek boczku
-
12 papryczek Padrón (ok. 100 g), w całości
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
-
1 łyżka papryki ostrej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
727.5 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1114 kJ /
266 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
21.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Turbot w szampańskim sosie
40 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6, TM7)
45 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1 godz.
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Fajitas z kurczakiem i pieczarkami (TM5)
1 godz.
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
35 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
15 min
Sałatka warzywna; Gulasz z żółtej soczewicy; Wegański mus czekoladowy
45 min
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25 min