
Urządzenia i Akcesoria
Migas z papryczkami Padrón
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
12 porcji
Składniki
-
500 g bułek lekko czerstwych, pokrojonych na 4-5 cm kawałki
-
70 g wody
-
100 g oliwy z oliwek
-
8 ząbków czosnku
-
120 g kostek boczku
-
12 papryczek Padrón (ok. 100 g), w całości
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
-
1 łyżka papryki ostrej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
266 kcal /
1114 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
15.9 g
Węglowodany
21.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
727.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Dip serowy z jalapeño i karczochami
1 godz.
Sos Hoisin
5 min
Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
45 min
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
25 min
Koreański sos BBQ
25 min
Meksykańska tostada z wołowiną
1 godz.
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem
45 min
Boczek z kimchi
35 min
Steki panierowane w pieprzu
20 min