Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g wody
-
1 czubata łyżeczka soli
-
70 g oliwy z oliwek
-
350 g ryżu długoziarnistego
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 gruszki
-
6 kostek gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
-
400 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
3 jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
679 mg
Białko
11 g
Kalorie
1969 kJ /
470 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe
1 godz.
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
1 godz.
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Tortille z warzywami (TM6, TM7)
20 min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 godz. 10 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Bliskowschodni brunch
1 godz. 20 min
Angielski brunch
50 min
Jajka z boczkiem i szpinakiem z Varomy; Fasola w sosie pomidorowym na ciepło
55 min
Cytrynowy ryż (w stacji Thermomix Friend®)
25 min