Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g wody
-
1 czubata łyżeczka soli
-
70 g oliwy z oliwek
-
350 g ryżu długoziarnistego
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
3 gruszki
-
6 kostek gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
-
400 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
3 jajka ugotowane na twardo (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
679 mg
Białko
11 g
Kalorie
1969 kJ /
470 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
1 godz.
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1 godz. 40 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Skandynawski brunch
1 godz. 20 min
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
35 min
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
35 min
Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką
45 min
Zupa krem z pieczarek; Faszerowane papryki z ryżem i sos pomidorowy
1 godz. 5 min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 min
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min