
Urządzenia i Akcesoria
Gratin z dorsza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Bułka tarta
-
białej bułki, czerstwej pokrojonej na kawałki50 g
Dorsz
-
białej bułki, czerstwej pokrojonej na 1-2 cm kawałki100 g
-
mleka100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek50 g
-
filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na kawałki400 g
-
soli (patrz wskazówka)¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Sos beszamelowy
-
mleka300 g
-
mąki pszennej60 g
-
masła30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
śmietany, 12% tłuszczu200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
421 kcal /
1761 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 godz. 30 min
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
1 godz.
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
40 min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1 godz. 10 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min