Urządzenia i Akcesoria
Gratin z dorsza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Bułka tarta
-
50 g białego chleba, czerstwego, pokrojonego na kawałki50 g białej bułki, czerstwej pokrojonej na kawałki
Dorsz
-
100 g białego chleba, czerstwego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki100 g białej bułki, czerstwej pokrojonej na 1-2 cm kawałki
-
100 g mleka
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
400 g solonego dorsza, namoczonego, wypłukanego z soli, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)400 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
¾ - 1 łyżeczka soli (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos beszamelowy
-
300 g mleka
-
60 g mąki pszennej
-
30 g masła
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu200 g śmietany, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19 g
Kalorie
1761 kJ /
421 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z dynią i serem
50 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min