Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mąki pszennej
- 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli
- 8 jajek
- 200 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 562.8 kJ / 134.5 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 44.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 Min
Różowy tort z kremem malinowym
48 Std.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 Std.
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 Std. 25 Min
Biszkopt czekoladowy
4h
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 Min
Biszkopt kakaowy z olejem
4h
Krem michałkowy biały
6h 20min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min