Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami

Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami

3.7 213 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 porcji

Składniki

Kakaowy biszkopt
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 5 jajek
  • 100 g cukru
  • 20 g oleju
  • 1 łyżka cukru pudru
Krem śmietanowy i zwijanie rolady
  • 1 opakowanie galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej
  • 80 g wody
  • 400 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 2 brzoskwinie, połówki, z puszki pokrojone w 0,5 cm kostkę, plus dodatkowo 4-5 łyżek syropu z brzoskwiń do nasączenia
  • maliny, świeże do dekoracji (100-125 g)
  • liście mięty, świeże do dekoracji
  • borówki amerykańskie do dekoracji (60-70 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 279.3 kcal / 1169.2 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 27.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 75.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...