
Urządzenia i Akcesoria
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 porcji
Składniki
Kakaowy biszkopt
-
120 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
5 jajek
-
100 g cukru
-
20 g oleju
-
1 łyżka cukru pudru
Krem śmietanowy i zwijanie rolady
-
1 opakowanie galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej
-
80 g wody
-
400 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
2 brzoskwinie, połówki, z puszki pokrojone w 0,5 cm kostkę, plus dodatkowo 4-5 łyżek syropu z brzoskwiń do nasączenia
-
maliny, świeże do dekoracji (100-125 g)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
borówki amerykańskie do dekoracji (60-70 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
279.3 kcal /
1169.2 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
27.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
75.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska