
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Metrowiec
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz.
35 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
mleka w temp. pokojowej750 g
-
budyniu waniliowego, w proszku bez cukru80 g
-
mąki pszennej15 g
Ciasto jasne
-
jajka4
-
cukru120 g
-
mąki pszennej220 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
wody80 g
-
oleju80 g
-
aromatu cytrynowego1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Ciasto ciemne
-
jajka4
-
cukru120 g
-
mąki pszennej190 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego30 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
wody80 g
-
oleju80 g
-
aromatu waniliowego1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Krem budyniowy i przełożenie
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki250 g
-
cukru pudru120 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 20 g
-
wódki (opcjonalnie)1 łyżka
Polewa
-
czekolady deserowej pokrojonej na kawałki200 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
263.3 kcal /
1101.8 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
24.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Sód
69 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska