
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Metrowiec
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 7 godz.
35 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
750 g mleka w temp. pokojowej
-
80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
-
15 g mąki pszennej
Ciasto jasne
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
220 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
80 g wody
-
80 g oleju
-
1 łyżeczka aromatu cytrynowego
-
1 szczypta soli
Ciasto ciemne
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
190 g mąki pszennej
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
80 g wody
-
80 g oleju
-
1 łyżeczka aromatu waniliowego
-
1 szczypta soli
Krem budyniowy i przełożenie
-
250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
120 g cukru pudru
-
10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka wódki (opcjonalnie)
Polewa
-
200 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
263.3 kcal /
1101.8 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
24.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Sód
69 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska