Gratin de courge et chorizo

4.7 443 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Préparation
  • 100 g de gruyère coupé en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 400 g de pommes de terre détaillées en cubes
  • 400 g de chair de courge d'hiver détaillée en gros cubes
  • 150 g de chorizo
La béchamel au curry
  • 50 g de beurre doux et un peu pour le plat à gratin
  • 50 g de farine de blé
  • 550 g de lait
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 1 c. à café bombée de curry en poudre
  • salade verte (opcjonalnie) pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 802.1 mg
Białko 25.7 g
Kalorie 2550.7 kJ / 609.6 kcal
Tłuszcz 37.7 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Węglowodany 43.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...