Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan

Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan

4.5 306 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 350 g d'eau
  • 500 g de pommes de terre détaillées en cubes
  • 800 g de blancs de poireau coupés en tronçons (2 cm)
  • 30 g de beurre
  • 50 g de farine de blé
  • 3 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 100 g de chorizo doux coupé en fines rondelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 623 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 1162.2 kJ / 277.8 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...