Curry warzywne z ryżem

Curry warzywne z ryżem

4.0 256 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 300 g ryżu
  • 200 g marchewki pokrojonej w 2 mm plastry
  • 200 g pora pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 200 g bakłażana pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 400 g cukinii pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 150 - 200 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 300 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 100 - 150 g pomidora pokrojonego w ćwiartki
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 100 g białego wina
    100 g wody
  • 200 g mleka kokosowego
  • 1 ½ łyżki curry, mielonego
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka anyżu, mielonego
  • 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 9 g
Kalorie 1735 kJ / 416 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...