Curry warzywne z ryżem
TM5 TM6

Curry warzywne z ryżem

4.0 (221 ocen)

Składniki

  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 300 g ryżu
  • 200 g marchewki, pokrojonej w 2 mm plastry
  • 200 g pora, pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 200 g bakłażana, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 400 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 150 - 200 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 300 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 100 - 150 g pomidora, pokrojonego w ćwiartki
  • 5 - 10 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • 100 g białego wina
    lub 100 g wody
  • 200 g mleka kokosowego
  • 1 ½ łyżki curry, mielonego
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka anyżu, mielonego
  • 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1735 kJ / 416 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
17 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy