Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g kaszy jaglanej
- 775 g wody
- 25 g oleju
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1356.2 kJ / 315 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 481.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie kaszy bulgur
25min
Gotowanie 400 g kaszy jaglanej
45min
Gotowanie kaszy gryczanej
25min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35min
Gotowanie kaszy jaglanej
20min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35min
Gotowanie 450 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55min
Gotowanie 300 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55min
Gotowanie 400 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55min
Gotowanie 300 g kaszy jaglanej
45min