Urządzenia i Akcesoria
Babka pistacjowa z palonym masłem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 kawałków
Składniki
Palone masło
-
150 g masła pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
Ciasto
-
masło do natłuszczenia formy
-
120 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
100 g migdałów, w płatkach, lub w słupkach100 g migdałów, blanszowanych
-
60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
260 g cukru pudru
-
1 ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
260 g białek (z 8-9 jajek, rozm. M)
-
75 g mleka
-
30 g pasty pistacjowej w temp. pokojowej
Polewa czekoladowa z pistacjami
-
40 g orzechów pistacjowych, niesolonych
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
50 g masła kakaowego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
112.5 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2375.8 kJ /
567.8 kcal
Tłuszcz
42.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Węglowodany
40.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 godz. 55 min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1 godz. 10 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Pistacjowe chantilly
4 godz. 40 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 godz.
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.