
Urządzenia i Akcesoria
Babka pistacjowa z palonym masłem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 kawałków
Składniki
Palone masło
-
150 g masła pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
Ciasto
-
masło do natłuszczenia formy
-
120 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
260 g cukru pudru
-
1 ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
260 g białek (z 8-9 jajek, rozm. M)
-
75 g mleka
-
30 g pasty pistacjowej w temp. pokojowej
Polewa czekoladowa z pistacjami
-
40 g orzechów pistacjowych, niesolonych
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
50 g masła kakaowego (opcjonalnie) pokrojonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
567.8 kcal /
2375.8 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
42.7 g
Węglowodany
40.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Sód
112.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Deser piña colada
3 godz.
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
45 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 godz. 55 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min