Urządzenia i Akcesoria
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Pesto bazyliowe
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g bazylii, świeżej tylko liście
-
30 g migdałów, blanszowanych30 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
150 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Ciasto na pizzę
-
200 g wody letniej
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
180 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 (patrz wariant)
-
150 g mąki pszennej typu 450
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
680 mg
Białko
12 g
Kalorie
1756 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2 godz.
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Chlebek bananowy z nadzieniem orzechowo-czekoladowym
2 godz. 40 min
Bułki orkiszowe
23 godz. 40 min
Bagietki
15 godz.
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min