
Urządzenia i Akcesoria
Bento z onigiri i omletem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
olej sezamowy do natłuszczenia
-
2 jajka
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do formowania onigiri
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g ryżu do sushi
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
200 g różyczek brokułu
-
200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
4 plastry sera żółtego np. gouda, edam
-
4 plastry szynki gotowanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, prażonych
-
5 łyżek kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
2 płaty wodorostów nori
-
8 liści sałaty
-
12 - 16 pomidorków koktajlowych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
475.9 kcal /
1991.2 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
60.4 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
2062.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska