Bento z onigiri i omletem

Bento z onigiri i omletem

4.5 14 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • olej sezamowy do natłuszczenia
  • 2 jajka
  • 1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do formowania onigiri
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g ryżu do sushi
  • 1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 200 g różyczek brokułu
  • 200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
  • 4 plastry sera żółtego np. gouda, edam
  • 4 plastry szynki gotowanej
  • 1 łyżka ziaren sezamu, prażonych
  • 5 łyżek kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 2 płaty wodorostów nori
  • 8 liści sałaty
  • 12 - 16 pomidorków koktajlowych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 475.9 kcal / 1991.2 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 60.4 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 2062.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...