Urządzenia i Akcesoria
Bento z onigiri i omletem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
olej sezamowy do natłuszczenia
-
2 jajka
-
1 ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do formowania onigiri
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g ryżu do sushi
-
1000 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
200 g różyczek brokułu
-
200 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
4 plastry sera żółtego np. gouda, edam
-
4 plastry szynki gotowanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, prażonych
-
5 łyżek kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
2 płaty wodorostów nori
-
8 liści sałaty
-
12 - 16 pomidorków koktajlowych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2062.7 mg
Białko
22 g
Kalorie
1991.2 kJ /
475.9 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
60.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cynamonki na parze
50 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Herbata bąbelkowa z tapioką (bubble tea)
1 godz.
Ryż do sushi
1 godz.
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Wegetariański poke bowl
50 min
Bento z pandami
1 godz.
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Sushi nigiri
1 godz.
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min