Urządzenia i Akcesoria
Syrop piernikowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
350 g
Składniki
-
250 g wody
-
150 g cukru trzcinowego
-
1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
-
5 goździków
-
1 płaska łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 gwiazdka anyżu
-
1 ziarno kardamonu, całe
-
2 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
0.2 g
Kalorie
784 kJ /
187.3 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
45.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYROPY I POLEWY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Latte z syropem dyniowo-korzennym
40 min
Dyniowe cappuccino
20 min
Pomarańcze w syropie goździkowym
35 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Cukier jabłkowo-cynamonowy
5 min
Syrop kokosowy
1 godz.
Cytryny w syropie imbirowym
35 min
Likier piernikowy
10 min
Latte piernikowe
50 min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 min
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10 min
Grzane wino
15 min