Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sirop de violette
- 150 g de lait
- 350 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 319 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au caramel salé
4h 30 min
Crème brûlée au chocolat
3h 15 min
Iles flottantes aux carambars
1h 20 min
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12h 20min
Crabe et pamplemousse sur crème avocat-banane
15min
Ile flottante printanière et son cœur au trésor (Zone 4)
1h 45min
Crème vanille aux fruits exotiques
2h 15min
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30 min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30 min