Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de liqueur d'amande, type amaretto
- 150 g d'eau
- 60 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 20 biscuits roses de Reims
- 300 g de cerises, dénoyautées et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2178 kJ / 520 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au chocolat aux cerises
2h 15min
Fraîcheur de nectarine
25 min
Mousse aux griottes
2h 30 min
Crème fraise rhubarbe
1h 30min
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35 min
Charlotte à la rhubarbe et aux fraises
12h
Pannacotta au melon
2h 15min
Petite crème express aux fruits rouges
15min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2h 30 min
Tiramisu aux poires et crème de marron
35 Min
Tarte au fromage blanc et coulis de fruits rouges
1h 15 min
Tiramisu framboises-fraises
3h