Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de liqueur d'amande, type amaretto
- 150 g d'eau
- 60 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 20 biscuits roses de Reims
- 300 g de cerises, dénoyautées et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2178 kJ / 520 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu fraise rhubarbe
2 godz. 35 min
Charlotte aux fraises
12h 30min
Crème au chèvre, coulis de fraise, fraises fraîches et meringues
4h
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Biscuit et son bavarois aux fruits d'été
2 Std.
Blanc-manger fraise rhubarbe
40min
Charlotte à la rhubarbe et aux fraises
12h
Tiramisu fruits rouges et violette
50min
Fraisiers façon tiramisu
12h 30min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2h 30min
Tarte au fromage blanc et coulis de fruits rouges
1h 15min
Tiramisu framboises-fraises
3h