Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 250 g de fromage blanc 20 % m.g.
- 150 g de crème épaisse, 5-15% m.g.
- ½ c. à café de paprika fumé, moulu
- ½ c. à café de paprika fort en poudre
- 1 c. à café de moutarde
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 150 g de poivron rouge, en brunoise
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 236.8 kJ / 56.8 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 124.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15 Min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10 Min
Patates douces farcies, coleslaw et mayonnaise banane-sriracha
50 Min
Tartinable aux radis et curry breton
20min
Tartinable de pois chiches au mélange du trappeur
10 Min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10 Min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20min
Crackers de galette et mousse de crevettes
40min
Houmous aux tomates séchées
10 Min
Tartinade de tomates séchées
10 Min
Rillettes de thon à la tomate
10 Min
Rillettes allégées de poulet au curry
1 godz. 5 min