Feuilleté d'endives sautées au balsamique

Feuilleté d'endives sautées au balsamique

4.5 46 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • 10 g de beurre et un peu pour la plaque
  • farine pour la plaque et le plan de travail
  • 10 g d'huile neutre
  • 500 g d'endives coupées en morceaux
  • 20 g de vinaigre balsamique blanc
  • 10 g d'eau
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pâtes feuilletées maison (voir "Conseil(s)")
  • 120 g de gorgonzola coupé en morceaux (20 g env.)
  • 1 œuf battu à la fourchette

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 678 kcal / 2815 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 40.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 32.5 g
Sód 591.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...