Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g de farine de blé
- 50 g d'huile d'olive, et un peu pour la plaque
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 15 g de persil frais
- 500 g de tomates, mondées
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 c. à café d'origan déshydraté ou frais
- 10 filets d'anchois à l'huile
- 15 olives noires
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1303.2 kJ / 311 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 665.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte à partager aux tomates, basilic, olives et chorizo
1h 5min
Pizza aux légumes grillés et feta
1h
Cocas niçoises
3h 15min
Carré feuilleté thon-tomates-olives
1 Std. 20 Min
Tatin d'aubergine
1h 5min
Chaussons salés à la caponata
Brak ocen
Bûche de poisson
13h
Pissaladière
2 Std. 10 Min
Pissaladière à l'origan
3 Std. 20 Min
Cabillaud à la grecque et boulgour
1h 30min
Feuilleté soleil tomate-olive
1 Std. 55 Min
Tarte au thon à la tomate
1h 30min