
Wersje kompatybilne
Boulettes de merlu en bouillon, légumes et vermicelles
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 6 brins de persil frais effeuillés et un peu pour servir
- 500 g de filets de merlu en dés
- du sel
- du poivre moulu
- 150 g de carotte en tagliatelles
- 150 g de panais en tagliatelles
- 200 g de vermicelles de riz
- 1 petite branche de céleri en morceaux
- 2 échalotes
- 400 g d'eau
- 2 c. à café de fumet de poisson
- 50 g de vin blanc sec
- 2 c. à soupe de crème liquide légère
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 392 kcal / 1612 kJ
- Białko
- 32 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g