Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 60 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 50 g szynki surowej, pokrojonej w kostkę (opcjonalnie)
- 1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego (opcjonalnie)
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ puszki białej fasoli, z puszki (w sosie pomidorowym, ok. 200 g, patrz wskazówka)
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 639 kJ / 152 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 Min
Croque Madame
35min
Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie
40 Min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25min
Jajka sadzone na parze
15 Min
Roladki tostowe z sosem owocowym
30 Min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 Std.
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 Min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 Min
Parówki-serca z jajkiem sadzonym; Sos pomidorowo-paprykowy
25min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 Std.