Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 60 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 50 g szynki surowej, pokrojonej w kostkę (opcjonalnie)
- 1 - 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego (opcjonalnie)
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ puszki białej fasoli, z puszki (w sosie pomidorowym, ok. 200 g, patrz wskazówka)
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 639 kJ / 152 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Frittata Caprese
30 min
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Omlet grecki
35 min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Croque Madame
35 min
Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie
40 min