
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 sztuk
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki60 g
-
jajka4
-
szynki surowej, pokrojonej w kostkę (opcjonalnie)50 g
-
szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) drobno posiekanego1 - 2 łyżki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
białej fasoli, z puszki (w sosie pomidorowym, ok. 200 g, patrz wskazówka)½ puszki
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
152 kcal /
639 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Niemiecki brunch
1 godz. 15 min
Angielski brunch
50 min
Jajka z boczkiem i szpinakiem z Varomy; Fasola w sosie pomidorowym na ciepło
55 min
Croque Madame
35 min
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Omlet z brokułami i szynką
35 min
Roladki tostowe z sosem owocowym
30 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min