Kurczak z kimchi i ryżem

Kurczak z kimchi i ryżem

4.1 159 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 300 g ryżu basmati
  • 1200 g wody
  • 25 g oleju o neutralnym smaku
  • 1 łyżeczka soli
  • 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w paski (7 x 3,5 cm)
  • 30 g sosu sojowego
  • 15 g oleju sezamowego
  • 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 3 cebule dymki tylko biała część, przekrojone na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 marchewka pokrojona w słupki (ok. 3 mm x 5 cm)
  • 400 - 500 g kimchi z zalewą (patrz wskazówka)
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
  • ziarna sezamu do dekoracji
  • sos sambal oelek (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 578.6 kcal / 2430.3 kJ
Białko 47.4 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 72.8 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1542.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...