Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów

Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów

4.7 169 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką
  • 10 - 20 g mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście
  • 500 - 600 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości w jednym kawałku
  • 10 - 15 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 800 g wody
  • 200 - 300 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
Purée z ziemniaków i batatów
  • 650 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 350 g batatów pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 350 g mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g masła
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1194 mg
Białko 38 g
Kalorie 2131 kJ / 509 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 63.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...