Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus jabłkowy
- 220 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g wody mineralnej, niegazowanej
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Placki ziemniaczane (rösti)
- 300 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 45 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka mieszanych ziół, świeżych
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 637 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 min
Makaron po alpejsku
45min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Gotowanie na parze papai
15min
Gratin z ziemniaków i selera
1 Std. 10 Min
Pudding chlebowy z owocami jagodowymi
9h
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min.
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1h 5 min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30min
Tarta z marmoladą pigwową
50 min.
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45min