Urządzenia i Akcesoria
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Zupa kalafiorowa
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g mąki pszennej (opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
350 g kalafiora podzielonego na małe różyczki
-
150 g ziemniaków pokrojonych w 1-2 cm kostkę
-
1100 g wody
-
100 g mleka
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego, (patrz wskazówka)3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Makaron z chorizo i papryką
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej na 1-2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
230 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (ok. 1 cm x 4 cm)
-
8 - 10 liści bazylii, świeżych
-
600 g wody
-
250 g makaronu, suchego, krótkiego o czasie gotowania ok. 10 min
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
25 g białego octu winnego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
-
tymianek, świeży (opcjonalnie) tylko liście, de dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
669.8 mg
Białko
31.7 g
Kalorie
2232.9 kJ /
533.7 kcal
Tłuszcz
33.8 g
Błonnik
13.3 g
Tłuszcz nasycony
13.2 g
Węglowodany
87.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa fasolkowa; Kurczak z brokułami i ryżem
1u.
Zupa kalafiorowa; Pulpety z sosem kurkowym i kopytkami
1u.
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1u. 20min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55min
Zupa fasolowa; Makaron w kremowym sosie z boczkiem
40min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1u. 20min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1u. 10min
Zupa jarzynowa z makaronem
45min
Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką
45min
Zupa krem z pieczarek; Faszerowane papryki z ryżem i sos pomidorowy
1u. 5min
Pomidorowa z makaronem
35min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45min