Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g marchewki, z odciętymi końcami
- 400 g ogórków, nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
- 150 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy (1 mała puszka)
- 200 g paluszków surimi, w całości
-
80
g majonezu
lub 80 g majonezu japońskiego (kewpie) (patrz wskazówka) - 20 g ziaren sezamu, prażonych
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 g sosu sojowego
- 10 g mirinu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1248.4 kJ / 298.4 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 519 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 Min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1hod.
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 dk
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
1hod. 15min
Koreański makaron japchae (TM6)
1hod. 15min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20 Min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 Min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 Std. 15 Min
Dip z zielonymi oliwkami
10 dk
Tofucznica
30min
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 Min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1hod.