Japońska sałatka z surimi (TM5)
TM6 TM5

Japońska sałatka z surimi (TM5)

3.8 (9 ocen)

Składniki

  • 250 g marchewki, z odciętymi końcami
  • 400 g ogórków, nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
  • 150 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy (1 mała puszka)
  • 200 g paluszków surimi, w całości
  • 80 g majonezu
    lub 80 g majonezu japońskiego (kewpie) (patrz wskazówka)
  • 20 g ziaren sezamu, prażonych
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 20 g sosu sojowego
  • 10 g mirinu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1248.4 kJ / 298.4 kcal
Białko
11.4 g
Węglowodany
22.1 g
Tłuszcz
19.5 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
3.7 g
Sód
519 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy