Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka z surimi (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
250 g marchewki z odciętymi końcami
-
400 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcami, przekrojonych wzdłuż na pół
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy (1 mała puszka)
-
200 g paluszków surimi w całości
-
80 g majonezu japońskiego (kewpie), (patrz wskazówka)80 g majonezu
-
20 g ziaren sezamu, prażonych
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu sojowego
-
10 g mirinu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
519 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1248.4 kJ /
298.4 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
22.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kremowy dip z fety
5 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i kozim serem
55 min
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 godz.
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
1 godz.
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15 min
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
40 min
Włoska sałatka makaronowa
30 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.