Urządzenia i Akcesoria
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
20 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia dyni
-
1 łyżka octu balsamicznego
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
-
200 g komosy ryżowej (quinoa)
-
1000 g wody
-
600 g dyni piżmowej pokrojonej w 2 cm kostkę
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
400 g czerwonej cebuli pokrojonej w 3 mm plastry
-
30 g octu balsamicznego
-
2 jajka
-
150 g sera koziego pokrojonego na kawałki
-
150 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
18.8 g
Kalorie
1415 kJ /
338 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LOW FAT
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min