Wersje kompatybilne
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- 20 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżka do skropienia dyni
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 200 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1000 g wody
- 600 g dyni piżmowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 400 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 3 mm plastry
- 30 g octu balsamicznego
- 2 jajka
- 150 g sera koziego, pokrojonego na kawałki
- 150 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1415 kJ / 338 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40min
Orkiszowa galette ze szpinakiem i serem feta
1 Std. 50 Min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 Std. 30 Min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 Std. 20 Min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 Std. 25 Min
Migdałowe brownie z buraka
1 Std. 55 Min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1h 45min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 Std. 20 Min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45min
Tarta z dynią
1h 40min