
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
Sałatka
-
wody1200 g
-
zielonej soczewicy, suszonej100 g
-
młodej marchewki przekrojonej wzdłuż na pół300 g
-
komosy ryżowej (quinoa)120 g
-
mieszanki młodych sałat100 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski60 g
-
żurawiny, suszonej30 g
Sos klonowo-balsamiczny
-
oliwy z oliwek40 g
-
soku z cytryny10 g
-
octu balsamicznego15 g
-
syropu klonowego20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
Serwowanie
-
orzeszków piniowych (patrz wskazówka)4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
414.7 kcal /
1736.3 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
55.3 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
397.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min