Urządzenia i Akcesoria
Chrzan z jabłkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
350 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 - 50 g chrzanu, tartego
-
50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
25 g cukru
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta goździków, mielonych (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
17.8 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
167.4 kJ /
40 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny sos majonezowy
45 min
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Krem chrzanowo - żurawinowy
15 min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 godz. 10 min
Sos tatarski
5 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Ćwikła
50 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min