
Urządzenia i Akcesoria
Lody jabłkowe z miętą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
5 porcji
Składniki
-
60 - 70 g cukru
-
450 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, uprzednio zamrożonych (patrz wskazówka)
-
10 - 15 liści mięty, świeżych
-
1 białko (patrz wskazówka)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
100.2 kcal /
419.6 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
14 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LODY I GRANITY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sorbet bananowy z wiśniami
6 godz. 10 min
Sorbet jabłko-kiwi-szpinak
8 godz.
Jogurtowe lody śliwkowe z cynamonem
20 min
Sorbet z cukinii i cytryny
8 godz. 10 min
Szybki sorbet owocowy
5 min
Lody truskawkowo-bazyliowe
10 min
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8 godz. 5 min
Sorbet owocowy
5 min
Lody jabłkowo-truskawkowe
5 min
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 min
Lody truskawkowo-jogurtowe
25 min
Sorbet truskawkowy
5 min