Urządzenia i Akcesoria
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji
Składniki
Budyń waniliowy
-
1000 g mleka
-
50 - 75 g cukru (patrz wskazówka)
-
40 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
-
1 laska wanilii (wyskrobane ziarna i pusty strączek; patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
Budyń czekoladowy
-
100 - 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
-
1000 g mleka
-
100 - 150 g cukru (patrz wskazówka)
-
40 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
80 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
775 kJ /
185.2 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 min
Płatki ryżowe na mleku z owocami; Sos czekoladowy
15 min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 min
Purée ziemniaczane (w stacji Thermomix Friend®)
45 min
Budyń bez laktozy
20 min
Pudding ryżowy
55 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Kasza manna
15 min
Budyń czekoladowy
10 min
Gorąca czekolada z wanilią
15 min