
Urządzenia i Akcesoria
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji
Składniki
Budyń waniliowy
-
mleka1000 g
-
cukru (patrz wskazówka)50 - 75 g
-
skrobi ziemniaczanej40 g
-
jajka2
-
laska wanilii (wyskrobane ziarna i pusty strączek; patrz wskazówka)1
-
soli1 szczypta
Budyń czekoladowy
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao100 - 200 g
-
mleka1000 g
-
cukru (patrz wskazówka)100 - 150 g
-
skrobi ziemniaczanej40 g
-
jajka2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
185.2 kcal /
775 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
22.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
80 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 min
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
35 min
Kisiel cytrynowy
10 min
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Kisiel
10 min
Budyń czekoladowy
10 min