
Urządzenia i Akcesoria
Sernik z rabarbarem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
80 g cukru
-
20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 jajko
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa sernikowa
-
250 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
-
210 g cukru
-
3 jajka
-
80 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru (2 opakowania)
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
500 g twarogu, tłustego podzielonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
396 kcal /
1658 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
49 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RABARBAR
10 Przepisów
Polska
Polska