Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruche ciasto
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 20 g cukru wanilinowego - 1 jajko
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa sernikowa
- 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
- 210 g cukru
- 3 jajka
-
80
g budyniu śmietankowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania)
lub 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (2 opakowania) - 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 500 g twarogu, tłustego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1658 kJ / 396 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 Std. 45 Min
Batoniki sernikowo-jeżynowe
8 godz. 30 min
Eton Mess z rabarbarem
2h 5 min.
Placek z cukinią
1 Std. 25 Min
Tarta z rabarbarem i bezą
2h 20min
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Rabarbarowe ślimaczki
2h
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Ciasto pleśniak
3 Std. 15 Min
Maślankowiec ze śliwkami
1h 15min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1h 10min