
Urządzenia i Akcesoria
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk
Składniki
-
2 czerstwe bułki (ok. 100 g), pokrojone na kawałki
-
25 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g mleka
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
500 g wody
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
76 kcal /
318.1 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
3.1 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
295.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Surówka z kalarepy (TM5)
15 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Bułeczki-jabłka
2 godz. 30 min
Placki z tartych ziemniaków (TM5)
45 min
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
45 min
Lasagne z czerstwego chleba
1 godz. 45 min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 godz.
Szybkie zacierki
20 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Czeskie placki ziemniaczane (Bramboráky)
45 min