Urządzenia i Akcesoria
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk
Składniki
-
2 czerstwe bułki (ok. 100 g), pokrojone na kawałki
-
25 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g mleka
-
1 jajko
-
1 łyżeczka soli
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
295.7 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
318.1 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
3.1 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza 4 sery
2h 15min
Zapiekana potrawka z mięsa i warzyw z rosołu
1h
Placki z purée ziemniaczanego
1h 55min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2h 30min
Ciasto francuskie
1h 45min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1h 30min
Lasagne z czerstwego chleba
1h 45min
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3h
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1h 30min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1h 5min