Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek

Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek

3.9 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 sztuk

Składniki

  • 2 czerstwe bułki (ok. 100 g), pokrojone na kawałki
  • 25 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 500 g wody

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 76 kcal / 318.1 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 295.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...