Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym

Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym

4.7 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk

Składniki

Pampuchy
  • mleka
    100 g
  • cukru
    10 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    15 - 20 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    270 g
  • jajko
    1
  • masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • wody
    500 g
Cukier makowy
  • maku
    30 g
  • cukru
    20 g
Budyniowy sos waniliowy
  • mleka
    350 g
  • cukru
    50 - 80 g
  • skrobi ziemniaczanej
    15 g
    15 g skrobi kukurydzianej
  • żółtka
    4
  • laska wanilii tylko ziarna
    1
  • soli (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 234.5 kcal / 981.8 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 33.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 129.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...