Urządzenia i Akcesoria
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
Pampuchy
-
100 g mleka
-
10 g cukru
-
15 - 20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
270 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko
-
30 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
½ łyżeczki soli
-
500 g wody
Cukier makowy
-
30 g maku
-
20 g cukru
Budyniowy sos waniliowy
-
350 g mleka
-
50 - 80 g cukru
-
15 g skrobi kukurydzianej15 g skrobi ziemniaczanej
-
4 żółtka
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
129.3 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
981.8 kJ /
234.5 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
33.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1h 15min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1h
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25min
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1h 10min
Knedel na parze (w stacji Thermomix Friend®)
1h
Purée ziemniaczane (w stacji Thermomix Friend®)
45min
Kurczak na Varomie; Purée ziemniaczane, surówka z marchewki i selera; Ciasto z kruszonki owsianej z owocami
1h 40min
Gołąbki z ziemniakami i sosem pomidorowym
1h 15min
Bułeczki na parze z szarpanym kurczakiem i salsą z awokado
45min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1h 30min
Buchty z sosem truskawkowym
1h 20min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50min