
Urządzenia i Akcesoria
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
Pampuchy
-
100 g mleka
-
10 g cukru
-
15 - 20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
270 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko
-
30 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
½ łyżeczki soli
-
500 g wody
Cukier makowy
-
30 g maku
-
20 g cukru
Budyniowy sos waniliowy
-
350 g mleka
-
50 - 80 g cukru
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
4 żółtka
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
234.5 kcal /
981.8 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
129.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1 godz.
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Purée ziemniaczane (w stacji Thermomix Friend®)
45 min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 godz. 10 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min