
Urządzenia i Akcesoria
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
10 sztuk
Składniki
Pampuchy
-
mleka100 g
-
cukru10 g
-
świeżych drożdży pokruszonych15 - 20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia270 g
-
jajko1
-
masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
soli½ łyżeczki
-
wody500 g
Cukier makowy
-
maku30 g
-
cukru20 g
Budyniowy sos waniliowy
-
mleka350 g
-
cukru50 - 80 g
-
skrobi ziemniaczanej15 g
-
żółtka4
-
laska wanilii tylko ziarna1
-
soli (opcjonalnie)1 szczypta
-
kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
234.5 kcal /
981.8 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
129.3 mg