
Urządzenia i Akcesoria
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
10 kawałków
Składniki
Spód kokosowo-migdałowy
-
50 g płatków owsianych, błyskawicznych (patrz wskazówka)
-
50 g migdałów, w płatkach
-
40 g wiórków kokosowych
-
30 g ksylitolu
-
50 g oleju kokosowego
Masa waniliowa
-
15 g żelatyny w proszku
-
50 g wody
-
800 g jogurtu typu greckiego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
80 g ksylitolu
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Masa malinowa
-
15 g żelatyny w proszku
-
50 g wody
-
300 g malin, świeżych
-
80 g ksylitolu
-
400 g jogurtu typu greckiego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
319 kcal /
1336 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
9 mg