
Urządzenia i Akcesoria
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
10 kawałków
Składniki
Spód kokosowo-migdałowy
-
płatków owsianych, błyskawicznych (patrz wskazówka)50 g
-
migdałów, w płatkach50 g
-
wiórków kokosowych40 g
-
ksylitolu30 g
-
oleju kokosowego50 g
Masa waniliowa
-
żelatyny w proszku15 g
-
wody50 g
-
jogurtu typu greckiego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)800 g
-
ksylitolu80 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Masa malinowa
-
żelatyny w proszku15 g
-
wody50 g
-
malin, świeżych300 g
-
ksylitolu80 g
-
jogurtu typu greckiego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)400 g
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
319 kcal /
1336 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
9 mg