
Urządzenia i Akcesoria
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
Blondie
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki250 g
-
masła pokrojonego na kawałki120 g
-
mąki pszennej170 g
-
cukru70 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jajka2
-
soli½ łyżeczki
Frużelina
-
truskawek, świeżych drobnych100 g
-
malin, świeżych50 g
-
cukru30 g
-
żelatyny w proszku½ łyżeczki
-
wody2 łyżki
-
wody25 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
skrobi ziemniaczanej5 g
-
owoców jagodowych, świeżych mieszanych, np. malin, jeżyn i borówek250 g
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359.2 kcal /
1503.9 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
39.6 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska