Urządzenia i Akcesoria
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
Blondie
-
250 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
170 g mąki pszennej
-
70 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
Frużelina
-
100 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, drobnych100 g truskawek, świeżych drobnych
-
50 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g malin, świeżych
-
30 g cukru
-
½ łyżeczki żelatyny w proszku
-
2 łyżki wody
-
25 g wody
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g skrobi kukurydzianej5 g skrobi ziemniaczanej
-
250 g owoców jagodowych, świeżych mieszanych, np. malin, jeżyn i borówek
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.4 g
Kalorie
1503.9 kJ /
359.2 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 godz.
Biszkopt
1 godz. 50 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min