Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi

Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi

4.3 118 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porcji

Składniki

Blondie
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    120 g
  • mąki pszennej
    170 g
  • cukru
    70 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • jajka
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
Frużelina
  • truskawek, świeżych drobnych
    100 g
    100 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, drobnych
  • malin, świeżych
    50 g
    50 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cukru
    30 g
  • żelatyny w proszku
    ½ łyżeczki
  • wody
    2 łyżki
  • wody
    25 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 g
  • skrobi ziemniaczanej
    5 g
    5 g skrobi kukurydzianej
  • owoców jagodowych, świeżych mieszanych, np. malin, jeżyn i borówek
    250 g
  • mięta, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 359.2 kcal / 1503.9 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 39.6 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...