Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
TM6 TM5

Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi

4.3 (101 ocen)

Składniki

Blondie

  • 250 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 120 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 170 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli

Frużelina

  • 100 g truskawek, świeżych, drobnych
    lub 100 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, drobnych
  • 50 g malin, świeżych
    lub 50 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 30 g cukru
  • ½ łyżeczki żelatyny w proszku
  • 2 łyżki wody
  • 25 g wody
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g skrobi ziemniaczanej
    lub 5 g skrobi kukurydzianej
  • 250 g owoców jagodowych, świeżych, mieszanych, np. malin, jeżyn i borówek
  • mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1503.9 kJ / 359.2 kcal
Białko
5.4 g
Węglowodany
39.6 g
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy