Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi

Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi

4.3 118 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porcji

Składniki

Blondie
  • 250 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 120 g masła pokrojonego na kawałki
  • 170 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli
Frużelina
  • 100 g truskawek, świeżych drobnych
    100 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, drobnych
  • 50 g malin, świeżych
    50 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 30 g cukru
  • ½ łyżeczki żelatyny w proszku
  • 2 łyżki wody
  • 25 g wody
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g skrobi ziemniaczanej
    5 g skrobi kukurydzianej
  • 250 g owoców jagodowych, świeżych mieszanych, np. malin, jeżyn i borówek
  • mięta, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 359.2 kcal / 1503.9 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 39.6 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...