Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blondie
- 250 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 170 g mąki pszennej
- 70 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
Frużelina
-
100
g truskawek, świeżych, drobnych
lub 100 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, drobnych -
50
g malin, świeżych
lub 50 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 30 g cukru
- ½ łyżeczki żelatyny w proszku
- 2 łyżki wody
- 25 g wody
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5
g skrobi ziemniaczanej
lub 5 g skrobi kukurydzianej - 250 g owoców jagodowych, świeżych, mieszanych, np. malin, jeżyn i borówek
- mięta, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1503.9 kJ / 359.2 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1h 10min
Frużelina malinowa
10 min
Ganache czekoladowy
3h 20min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3u. 50min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Ganache pistacjowy
5h 30min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 Std. 30 Min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min