
Urządzenia i Akcesoria
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
4 pomidory, dojrzałe (łącznie ok. 700 g)
-
125 g mozzarelli, light (ok. 1 kulka) (patrz wariant)
-
1 ząbek czosnku
-
3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
25 g oliwy z oliwek
-
300 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 puszka tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (waga po odsączeniu ok. 120 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201 kcal /
843 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
429 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Sałatka curry
25 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 min
Sałatka śledziowa rosolli
1 godz. 15 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.