Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Marynowana czerwona cebula
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 3-4 mm plastry
-
wrząca woda ilość do sparzenia cebuli
-
1 ziarno ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 goździk
-
½ łyżeczki nasion kolendry
-
100 g octu jabłkowego
-
40 g wody
-
1 łyżeczka cukru1 łyżeczka miodu płynnego
-
¼ łyżeczki soli
Sałatka i pesto z oscypkiem
-
500 g wody
-
500 g ziemniaków, (Ø ok. 4 cm), obranych, pokrojonych w ćwiartki500 g ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm), nieobranych, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
-
40 g ziaren słonecznika łuskanych
-
80 - 100 g wędzonego żółtego sera, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego na 3 cm kawałki80 - 100 g oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku mały
-
20 - 25 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (1 pęczek)
-
1 gałązka lubczyku, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
-
60 g oleju rzepakowego60 g oleju słonecznikowego
-
½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
200 g filetów z pstrąga wędzonego podzielonych na 3-4 cm kawałki
-
60 g rukoli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23.2 g
Kalorie
1873.6 kJ /
447.5 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
31.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Suflet z boczku i jajek
40 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 godz.
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min