Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marynowana czerwona cebula
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 3-4 mm plastry
- wrząca woda, ilość do sparzenia cebuli
- 1 ziarno ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 goździk
- ½ łyżeczki nasion kolendry
- 100 g octu jabłkowego
- 40 g wody
- 1 łyżeczka miodu, płynnego
- ¼ łyżeczki soli
Sałatka i pesto z oscypkiem
- 500 g wody
- 500 g ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm), nieobranych, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
- 40 g ziaren słonecznika, łuskanych
- 80 - 100 g oscypka, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 ząbek czosnku, mały
- 20 - 25 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (1 pęczek)
- 1 gałązka lubczyku, świeżego, tylko liście (opcjonalnie)
- 60 g oleju słonecznikowego
- ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 200 g filetów z pstrąga wędzonego, podzielonych na 3-4 cm kawałki
- 60 g rukoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1873.6 kJ / 447.5 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 Min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25min
Tacos z krewetkami
25min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 Min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2h
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40min
Sałatka azjatycka z klopsikami
4h 20 min
Suflet z boczku i jajek
40min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 Min