Urządzenia i Akcesoria
Bliny z paprykowym ragout
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Bliny
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
200 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
¼ łyżeczki cukru
-
40 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Paprykowe ragout
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 1 x 4 cm)
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
50 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej1 - 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu, do podania (ok. 100 g)crème fraîche, min. 30% tłuszczu do podania (ok. 100 g, patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
1562 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1 godz. 30 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Bezmięsne klopsiki z jarmużu
35 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Pikantna potrawka z bakłażana
30 min
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 godz. 30 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
25 min
Chlebki naan z kalafiorem i ciecierzycą, dipem z fety i matcha tahini
1 godz. 20 min