Tarte asperge, amande et comté par Eric Guérin
TM6 TM5

Tarte asperge, amande et comté par Eric Guérin

3.3 (12 ocen)

Składniki

  • 400 g d'oignons, coupés en deux
  • 30 g de beurre, en morceaux
  • 150 g de poudre d'amande
  • 4 œufs
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 250 g de lait entier
  • ½ c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre moulu
  • 3 g de paprika fumé, moulu
  • 1 pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
  • 15 asperges
  • 50 g de comté, en copeaux
  • feuilles de roquette (opcjonalnie)
  • 1 filet huile d'olive (opcjonalnie)
  • 1 pincée de fleur de sel (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 part
Kalorie
3670.3 kJ / 883.2 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
70.7 g
Tłuszcz nasycony
39.3 g
Błonnik
7 g
Sód
1016.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy