Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g de beurre, en morceaux
- 150 g de poudre d'amande
- 4 œufs
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 250 g de lait entier
- ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre moulu
- 3 g de paprika fumé, moulu
- 1 pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
- 15 asperges
- 50 g de comté, en copeaux
- feuilles de roquette (opcjonalnie)
- 1 filet huile d'olive (opcjonalnie)
- 1 pincée de fleur de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3670.3 kJ / 883.2 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 70.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1016.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flans de courge au gorgonzola et aux noix
1 Std. 5 Min
Cheesecake à la brousse, carottes et jambon cru
3 Std. 15 Min
Clafoutis salé aux fèves, bacon et feta
1h 15min
Flan au topinambour, sauce au gruyère
40 dk
Gratin d'automne au merlan, sauce citronnée
1h 25min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50 dk
Gratin de fenouil au chèvre
1 Std. 5 Min
Soufflé épinards-jambon
35 dk
Tartelettes aux blettes et aux crevettes
1h 35min
Tarte au brie de Meaux, poires, courgettes et pâte sablée noisette
1 godz. 30 min
Gratin d'aubergines et de tomates
2sa 30 dk
Fenouil à la parmesane
1h 25min