Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de gingembre frais, coupé en morceaux
- 30 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de vin blanc
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 500 g d'eau
- 500 g de cocos de Paimpol, prêts à cuire
- 200 g de lait de coco
- 3 c. à café de curry en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1766.5 kJ / 424.8 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 182 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osso-buco aux agrumes
1h 20min
Lapin au cidre et purée céleri-pomme
1 godz. 10 min
Sirop citron-gingembre
15 Min
Baeckeoffe revisité par Eric Guérin
2 godz. 10 min
Choucroute de la mer
35min
Maquereaux marinés à l'orientale, compotée de poivrons
2 Std. 50 Min
Nage de langouste aux petits légumes et safran
1 godz.
Maquereaux et artichauts à l'escabèche
12 Std.
Vichyssoise au haddock
45min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5 Std. 30 Min
Tajine d'agneau aux figues
1 godz. 15 min
Gibelotte de lapin
1 godz. 35 min