Steamed fish with green mash

Steamed fish with green mash

4.4 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves only
    5 - 7 sprigs
  • sweet potato (white or purple), peeled and cut into pieces
    500 g
  • leek trimmed and cut into pieces
    100 g
  • water
    500 g
  • firm white fish fillets (pin-boned - see Tips)
    720 g
  • broccoli cut into florets
    300 g
  • butter
    40 g
  • sea salt to taste (optional - see Tips)
  • ground black pepper to taste (optional)
  • extra virgin olive oil to serve
  • micro herbs to serve
  • lemon cut into cheeks, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 398.3 kcal / 1673 kJ
Białko 41.6 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 25.4 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...